BAN MUNICIPAL - INCIVISME

29-07-2020


AJUNTAMENT DE SALOMÓ

BAN

 

Benvolgut veïnat

Nombrosos veïns han adreçat queixes a l’Ajuntament pel comportament d’una part força nombrosa de joves i adolescents. Davant les actituds incontrolades, insolidàries, incíviques i de mala educació l’Ajuntament fa una crida als pares i responsables d’aquests menors perquè els comminin a rectificar en la seva actitud.

De no ser així ens veurem obligats a identificar-los i demanar la presència dels Mossos d’Esquadra per tal que denunciïn els infractors.

NO ÉS POT TOLERAR QUE:

1. Tant de manera individual com en grup, s’observa el greu incompliment de portar la mascareta posada. Aquesta és una disposició de les autoritats i no hi ha cap justificació per no respectar-la.

2. S’ha observat una circulació amb patinets elèctrics del tot indeguda i inadequada per diverses raons:

- Circular a altes velocitats, molt per sobre del que és normal i recomanable, per tot arreu, sobretot, per dintre del poble, sense respectar parades i anar per la dreta i l’esquerra sense respectar cap normativa. De nit, van sense llum

- No respectar els espais dels vianants. Anar en grups i fer soroll després de la mitjanit, alterant el descans del veïns.

- Circular en ziga–zaga per la carretera, tot sovint, contra direcció, amb el perill que suposa en el trànsit de vehicles.

- Aturar-se en alguns punts de la carretera amb la finalitat d’obligar a parar el trànsit de vehicles.

3. Se circuli per carrer reproduint música amb altaveus, durant la matinada, a gran volum impossibilitant el descans del conjunt de la població.

Aquest comportament suposa un greu perill per a la seguretat, tant dels propis usuaris, com dels conductors de cotxes i vianants. En aquest sentit, l’Agent Cívic també ha denunciat aquestes actituds. D’altra banda, els infractors s’encaren amb les persones que els criden l’atenció i fan cas omís als advertiments de l’Agent Cívic.

La riquesa d’una col·lectivitat es demostra per l’educació i el civisme.

 

ACTUEM AMB RESPECTE

 

AJUNTAMENT DE SALOMÓ                                              Salomó, 29 de juliol de 2020