Comunicat de l'Ajuntament de Salomó en relació a la defunció de l'exalcalde Joan Boronat i Boronat

27-11-2020


Comunicat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Salomó en relació a la defunció de l’exalcalde Joan Boronat i Boronat

 

Salomó, 26 de novembre de 2020

 

Ens ha deixat el Joan Boronat i Boronat. D’una manera sobtada; inesperada.

 

Encara no ens en sabem avenir. Com a Ajuntament, ens hem de fer ressò de la profunda petjada que va deixar com a alcalde que fou durant 27 anys, al llarg  de set mandats, a partir de les primeres eleccions democràtiques d’aquell ja llunyà 1979. 

 

Era un gran amant de Salomó en tots els aspectes, de tots els seus actius, de la seva gent. Des del seu càrrec, el Joan va posar de relleu la seva gran capacitat de treball i la seva entrega en els equipaments i l’embelliment del municipi, al qual va dedicar els millors anys de la seva vida. Es va implicar en totes les activitats del poble, en totes les iniciatives, i d’una manera especial, a tot allò que rodejava el Ball del Sant Crist. La seva empenta va projectar el ball parlat a altes cotes de popularitat en els àmbits de la política i de la cultura.  

 

També en relació al Ball, va impulsar la rehabilitació de Cal Cadernal, casa pairal de la nissaga Nin, els protagonistes de la llegenda. Home de profundes conviccions religioses, va empènyer amb força per tirar endavant les obres de restauració de l’església i del campanar. 

 

Des de l’Ajuntament volem agrair de cor la tasca portada a terme pel Joan durant tants anys, així com haver estimat tant el seu poble. La seva petjada ha deixat una empremta molt profunda.  

 

Ens afegim al condol vers la seva ampla família i als molts amics que va fer al llarg de la seva vida en els diversos àmbits en els que va participar. 

 

Descansi en pau.

 

La Corporació Municipal